Voltaren Dolo 25 mg bevont tabletta (20x)

Voltaren Dolo 25 mg bevont tabletta (20x) Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.059 Ft
1.853 Ft (1.765 Ft + ÁFA)
Megtakarítás: 206 Ft
Cikkszám: 113944
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: GSK

EP kártyára megvásárolható 
Menny.:

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Leírás és Paraméterek
 

1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE
 

 
 

Voltaren Dolo 25 mg bevont tabletta
 

 
 

 
 

2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL
 

 
 

25 mg diklofenák-kálium bevont tablettánként.
 

 
 

Segédanyag: szacharóz
 

A segédanyagok teljes listáját lásd a 6.1 pontban.
 

 
 

 
 

3. GYÓGYSZERFORMA
 

 
 

Bevont tabletta.
 

Halványpiros színű, kerek, mindkét oldalán domború bevont tabletta.
 

 
 

 
 

4. KLINIKAI JELLEMZŐK
 

 
 

4.1 Terápiás javallatok
 

 
 

Fájdalomcsillapítás: fejfájás, fogfájás, menstruációs fájdalom, reumatológiai és izom eredetű fájdalom, hátfájás.
 

Megfázás és influenza tüneteinek kezelése (izomfájdalom, torokfájás) beleértve a lázat is.
 

 
 

4.2 Adagolás és alkalmazás
 

 
 

A panaszok megszüntetésére alkalmas legkisebb adagot kell alkalmazni. A kezelés ideje ne legyen hosszabb a szükségesnél.
 

 
 

Felnőttek és 14 éves vagy idősebb gyermekek:
 

A panaszok megjelenése esetén, kezdő adagként 1, majd szükség esetén 4-6 óránként 1 bevont tabletta. 24 óra alatt legfeljebb 3 bevont tabletta (75 mg) alkalmazása javasolt.
 

Orvosi ellenőrzés nélkül a Voltaren Dolo 25 mg bevont tablettát csak rövid ideig célszerű alkalmazni.
 

Fájdalomcsillapítás céljára 5 napig, lázcsillapítás céljára 3 napig javasolt használni.
 

 
 

A bevont tablettákat egészben, egy pohár vízzel célszerű bevenni.
 

A maximális hatékonyság elérésére a Voltaren Dolo 25 mg bevont tablettát étkezés előtt kell bevenni.
 

 
 

Gyermekkorú betegek és serdülők (14 év alatt):
 

14 éves életkor alatt a Voltaren Dolo 25 mg bevont tabletta alkalmazása nem javasolt.
 

 
 

4.3 Ellenjavallatok
 

 
 

· A készítmény hatóanyagával, vagy bármely segédanyagával szembeni ismert túlérzékenység.
 

· Aktív gyomor-, vagy bélfekély, vérzés vagy perforáció.
 

· Az anamnézisben szereplő korábbi NSAID kezeléssel összefüggő gasztrointesztinális vérzés vagy perforáció. Aktív vagy az anamnézisben szereplő rekurrens peptikus fekély vagy vérzés (két vagy több egymástól független bizonyított fekény vagy vérzés).
 

· A terhesség harmadik trimesztere (lásd 4.6 pont).
 

· Súlyos máj-, vese- vagy szívelégtelenség (lásd 4.4 pont Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések).
 

· Más nem szteroid gyulladásgátló szerekhez (NSAID) hasonlóan, a Voltaren Dolo is ellenjavallt olyan betegekben, akiknél az acetilszalicilsav, vagy más NSAID asztmás rohamot, urtikáriát vagy akut rhinitist vált ki.
 

 
 

4.4 Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések
 

 
 

Általános óvintézkedések
 

 
 

A nemkívánatos hatások csökkentése érdekében a tünetek megszüntetéséhez szükséges legkisebb hatásos dózist kell alkalmazni. A kezelés minél rövidebb ideig tartson. (Ld. 4.2 pont alább az Emésztőrendszeri hatások és a szív- és érrendszerre vonatkozó hatások rész)
 

 
 

Kerülendő a diklofenák és szisztémás NSAID készítmények, beleértve a ciklooxigenáz-2 szelektív inhibitorainak egyidejű alkalmazása, mivel nincs bizonyíték a szinergiás előnyök meglétére, és fennáll az additív nemkívánatos hatások lehetősége.
 

 
 

Idős korban különös elővigyázatosság szükséges. Gyenge általános állapotú, vagy kis testtömegű idős betegek esetén különösen fontos a legalacsonyabb hatékony adag alkalmazása.
 

 
 

Ritkán a diklofenák-kezelés során – egyéb, más NSAID készítményekhez hasonlóan- -allergiás (anafilaxiás és anafilaktoid) reakció alakulhat ki, a gyógyszerrel történt korábbi expozíció hiányában is.
 

Ahogy más NSAID, a diklofenák is - farmakodinámiás hatásából adódóan - elfedheti a fertőzés jeleit, tüneteit.
 

 
 

A Voltaren Dolo 25 mg bevont tabletta szacharózt is tartalmaz. Ritkán előforduló, örökletes fruktóz intoleranciában, glükóz-galaktóz malabszorpcióban vagy szacharáz-izomaltáz hiányban a készítmény nem szedhető.
 

 
 

Alacsony dózisú, rövid időtartamú, szisztémás diklofenák készítmények alkalmazása fejfájás indikációban
 

 
 

Bármely fájdalomcsillapító hosszantartó alkalmazása fejfájás indikációban ronthatja az állapotot. Amennyiben ilyen eset előrfordul vagy feltételezhető, orvoshoz kell fordulni és a kezelést meg kell szüntetni. Medication Overuse Headache (MOH) diagnózist kell feltételezni olyan betegeknél, akiknél gyakori vagy napi fejfájás jelentkezik a rendszeres gyógyszeres fejfájáskezelés ellenére (miatt).
 

 
 

Emésztőrendszeri hatások
 

 
 

Mint minden NSAID, így a diklofenák alkalmazása kapcsán is beszámoltak gasztrointesztinális vérzésről, ulcerációról vagy perforációról, melyek halálos kimenetelűek is lehetnek, és a kezelés során bármikor kialakulhatnak, ráutaló, figyelmeztető jelekkel, és a kórelőzményben szereplő súlyos gasztrointesztinális eseményekkel, vagy azok nélkül. A következmények idős betegekben általában súlyosabbak. Ha diklofenákot kapó betegben gasztrointesztinális vérzés vagy ulceráció alakul ki, fel kell függeszteni a diklofenák további adását.
 

 
 

Más NSAID készítményekhez hasonlóan (beleértve a diklofenákot is) szoros orvosi felügyelet és különleges körültekintés szükséges, ha olyan beteg számára rendelnek diklofenák kezelést, akinek emésztőrendszeri (GI) betegségre utaló tünetei vannak, vagy az anamnézise gyomor-, illetve bélfekélyre, vérzésre vagy perforációra utal (lásd 4.8 pont Nemkívánatos hatások, mellékhatások). A GI vérzés kockázata fokozódik az NSAID-ok magasabb adagjai mellett, valamint olyan betegekben, akiknek a kórelőzményében fekély szerepel, különösen akkor, ha az vérzéses vagy perforációs szövődménnyel járt. Idős betegeknél nagyobb a NSAID‑okra adott mellékhatások előfordulási gyakorisága, főleg a GI vérzés és perforáció, ami végzetes is lehet.
 

A kezelést a legalacsonyabb hatékony adaggal kell megkezdeni és folytatni a GI toxicitás kockázatának csökkentésére olyan betegekben, akiknek a kórelőzményében fekély szerepel, különösen akkor, ha az vérzéses vagy perforációs szövődménnyel járt, illetve idős betegekben alakult ki.
 

 
 

Ezen betegeknél protektív gyógyszerek (pl. protonpumpa-gátlók vagy mizoprosztol), valamint alacsony dózisú acetilszalicilsavat (ASA) tartalmazó, illetve a GI kockázatot valószínűleg fokozó egyéb készítmények egyidejű alkalmazása megfontolandó.
 

 
 

Azok a betegek – különösen ha időskorúak - akiknek a kórelőzményében szerepel GI toxicitás, és különösen az idős betegek, minden szokatlan hasi tünetről (különösen GI vérzésről) számoljanak be kezelőorvosuknak. Óvatosság szükséges, ha a beteg egyidejűleg olyan gyógyszeres kezelésben részesül, amely fokozhatja az ulceratio vagy vérzés veszélyét (pl. szisztémás kortikoszteroidok, véralvadásgátlók, thrombocyta-aggregáció gátlók vagy szelektív szerotonin-reuptake gátlók (lásd 4.5 pont)).
 

 
 

Szoros orvosi felügyelet és óvatosság szükséges colitis ulcerosában vagy Crohn betegségben szenvedő betegek esetében, mivel állapotuk súlyosbodhat (lásd 4.8 pont).
 

 
 

A májra gyakorolt hatások
 

 
 

Szoros orvosi felügyelet és óvatosság szükséges, ha beszűkült májfunkciójú betegnek rendelnek diklofenák kezelést, mivel állapotuk súlyosbodhat.
 

 
 

Egyéb nem szteroid gyulladásgátlókhoz hasonlóan a diklofenák is emelheti egy vagy több májenzim-értékeket, ezért a hosszú ideig tartó diklofenák-kezelés alatt – elővigyázatossági okokból – a májfunkció rendszeres ellenőrzése javasolt. Amennyiben a májfunkció eltérést, illetve romlást mutatna, esetleg májkárosodás kialakulására jellemző klinikai jelek, tünetek mutatkoznának, vagy ha egyéb rendellenesség (pl. emelkedett eosinophil-szám, kiütés) jelentkezne, a diklofenák-kezelést azonnal fel kell függeszteni. Hepatitis előjelek nélkül is kialakulhat diklofenák alkalmazásakor.
 

Óvatosság szükséges hepatikus porphyriában, mert diklofenák adása rohamot válthat ki.
 

 
 

A vesére gyakorolt hatások
 

 
 

Mivel NSAID kezelés kapcsán (beleértve a diklofenákot is) beszámoltak folyadékretencióról és ödémáról, fokozott óvatosság szükséges beszűkült szív- vagy vesefunkciók esetén, ismert hipertóniában, idős betegeknél, vízhajtó vagy a vesefunkciókat potenciálisan számottevően befolyásoló gyógyszerek egyidejű alkalmazása, valamint az extracelluláris térfogat bármilyen okból bekövetkező csökkenése esetén (pl. nagy sebészeti beavatkozások pre- vagy posztoperatív szakasza (lásd 4.3 pont Ellenjavallatok)). Amennyiben ilyen esetekben diklofenákot alkalmaznak, óvintézkedésként a vesefunkciók monitorozása javasolt. A nem szteroid gyulladásgátlók által okozott esetleges vesefunkció-zavar általában reverzíbilis, a kezelés felfüggesztésével az eredeti funkcionális állapot visszatér.
 

 
 

A bőr és a bőr alatti szövet betegségei és tünetei
 

NSAID készítmények, így a Voltaren Dolo alkalmazása kapcsán is nagyon ritkán beszámoltak súlyos, esetenként halálos kimenetelű bőrreakciókról, pl. exfoliativ dermatitis‑ről, Stevens‑Johnson szindrómáról vagy toxicus epidermalis necrolysisről (lásd 4.8 pont). A betegek a kezelés kezdeti időszakában a leginkább veszélyeztetettek ezen reakciók szempontjából, az esetek többségében a reakciók a kezelés első hónapjában jelentkeznek. A Voltaren Dolo alkalmazását fel kell függeszteni bőrkiütés, nyálkahártya laesio, vagy a túlérzékenységre utaló bármilyen egyéb tünet első jelentkezésekor.
 

 
 

Cardiovascularis és cerebrovascularis hatások
 

Hipertónia és/vagy enyhe/közepesen súlyos pangásos szívelégtelenség előzetes fennállása esetén a beteget folyamatosan ellenőrizni kell és tanácsokkal kell ellátni, mivel a NSAID‑ok alkalmazásával kapcsolatban előfordult folyadékretenció és ödéma.
 

Klinikai és epidemiológiai vizsgálatokból származó adatok szerint a diklofenák alkalmazása során kis mértékben fokozódhat az artériás trombotikus események (pl. myocardialis infarktus, stroke) kialakulásának kockázata, különösen nagyobb adagok (napi 150 mg) hosszabb ideig történő alkalmazása esetén.
 

 
 

Nem megfelelően beállított hipertónia, pangásos szívelégtelenség, diagnosztizált ischaemiás szívbetegség, perifériás artériás betegség és/vagy cerebrovascularis betegség esetén a diklofenákkal történő kezelést csak gondos mérlegelés után szabad megkezdeni. Hasonlóan megfontolandó olyan betegek hosszan tartó kezelése, akiknél cardiovascularis betegségekre hajlamosító tényezők (pl. hipertónia, hiperlipidémia, diabetes mellitus, dohányzás) fennállnak.
 

 
 

Hematológiai hatások
 

 
 

A Voltaren Dolo 25 mg bevont tabletta kezelés ne legyen hosszú, csak néhány napig tartson. Amennyiben ennek ellenére hosszabb ideig alkalmazzák, más NSAID-okhoz hasonlóan, a vérkép ellenőrzése szükséges.
 

A nem szteroid gyulladásgátlókhoz hasonlóan a diklofenák is átmenetileg gátolhatja a thrombocyta-aggregációt. Ezért a Voltaren Dolo 25 mg bevont tabletta kezelésben részesülő, véralvadási zavarban szenvedő betegek fokozott ellenőrzése szükséges.
 

 
 

Előzőleg fennálló asztma
 

 
 

Asztma, szezonális allergiás rhinitis, orrnyálkahártya-duzzanat (pl. orrpolipok), krónikus obstruktív tüdőbetegség vagy a légutak krónikus fertőzései (különösen, ha allergiás rhinitis-szerű tünetekhez társul) esetén gyakoribbak az NSAID készítményekre adott reakciók, pl. asztma exacerbációk (az ún. fájdalomcsillapító intolerancia vagy fájdalomcsillapító-okozta asztma), Quincke-ödéma vagy urticaria. Ennek megfelelően ezen betegeknél különleges körültekintés (a sürgős ellátásra való felkészülés) javasolt. Ez érvényes azon betegekre is, akik más anyagokra allergiásak, pl. bőrreakciók, viszketés vagy urticaria formájában.
 

 
 

4.5 Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók
 

 
 

Az alábbi gyógyszerkölcsönhatások tartalmazzák a diklofenák gyomornedv-ellenálló tablettáinál és/ vagy más gyógyszerformáinál megfigyelt interakciókat is:
 

 
 

Lítium: egyidejű alkalmazás esetén a diklofenák megnövelheti a lítium plazma koncentrációját.
 

A szérum lítium szint ellenőrzése javasolt.
 

 
 

Digoxin: egyidejű alkalmazás esetén a diklofenák megnövelheti a digoxin plazma koncentrációját.
 

A szérum digoxinszint ellenőrzése javasolt.
 

 
 

Vizelethajtók és vérnyomáscsökkentők: más NSAID-okhoz hasonlóan, a diklofenák és vízhajtók vagy vérnyomáscsökkentők (pl. béta-blokkolók, angiotenzin konvertáló enzim gátlók (ACE) gátlók) egyidejű alkalmazása csökkentheti ezen készítmények vérnyomáscsökkentő hatását. Ilyen kombinációt ennek megfelelően fokozott óvatossággal kell alkalmazni, és a betegek, különösen az idős betegek vérnyomását rendszeresen ellenőrizni kell. A betegeket megfelelően kell hidrálni és megfontolandó a vesefunkciók ellenőrzése az egyidejű gyógyszeres kezelés bevezetése után, majd azt követően időszakosan, különösen vízhajtók és ACE-gátlók esetében, a nephrotoxicitás fokozott kockázatára való tekintettel. Kálium-megtakarító vízhajtók egyidejű alkalmazása esetében a szérum káliumszint növekedhet, így annak gyakori ellenőrzése szükséges. (lásd 4.4 pont).
 

 
 

Más szisztémásan alkalmazott nem szteroid gyulladásgátlók és kortikoszteroidok: a diklofenák és más szisztémás NSAID-ok, vagy kortikoszteroidok egyidejű alkalmazása növelheti az emésztőrendszeri nemkívánatos hatások gyakoriságát (lásd 4.4 pont).
 

 
 

Véralvadásgátlók és thrombocyta-aggregáció gátlók: óvatosság javasolt, mivel a diklofenák és ezen készítmények egyidejű alkalmazása fokozhatja a vérzés kockázatát (lásd 4.4 pont). Bár klinikai vizsgálatok nem utalnak arra, hogy a diklofenák hatással lenne az antikoaguláns kezelésre, mégis néhány esetet feljegyeztek, amikor diklofenák és véralvadásgátlók egyidejű alkalmazása növelte a hemorrhagia veszélyét. Ennek megfelelően ezen betegek szoros követése javasolt.
 

 
 

Szelektív szerotonin reuptake gátlók (SSRI-k): a szisztémás NSAID-ok (beleértve a diklofenákot is) és SSRI-k egyidejű alkalmazása fokozhatja a gastrointestinalis vérzés kockázatát (lásd 4.4 pont).
 

 
 

Antidiabetikumok: klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a diklofenák orális antidiabetikumok-kal együtt adható anélkül, hogy azok klinikai hatásosságát befolyásolná. Néhány egyedi eset alapján azonban számolni kell azzal a ténnyel is, hogy esetenként hypo-, ill. hyperglykaemia alakulhat ki. Ilyen esetben a diklofenák kezelés alatt szükségessé válhat az antidiabetikum adagjának ismételt beállítása. Ebből adódóan diklofenák és orális antidiabetikumok egyidejű alkalmazása során óvintézkedésként a vércukorszint ellenőrzése javasolt.
 

 
 

Metotrexát: a diklofenák gátolhathatja a metotrexát renális tubuláris clearance-t növelve ezáltal a metotrexát szintet. A nem szteroid gyulladásgátlókat, beleértve a diklofenákot is, a metotrexát kezelés előtt vagy után 24 órán belül óvatossággal kell adni, mivel növelhetik a metotrexát plazmakoncentrációját és toxicitását.
 

 
 

Ciklosporin: A diklofenák, más nem szteroid gyulladásgátlókhoz hasonlóan a renalis prosztaglandinokra hatva fokozhatja a ciklosporin nephrotoxicitását. Ennek megfelelően alacsonyabb adagok alkalmazandók, mint a ciklosporint nem kapó betegek esetében.
 

 
 

Kinolonok: Izolált esetekben görcsrohamról számoltak be, amelyeket előidézhetett a kinolonok és a nem szteroid gyulladásgátlók együttes alkalmazása.
 

 
 

Fenitoin: a fenitoin és a diklofenák egyidejű alkalmazásakor a fenitoin plazma koncentrációjának ellenőrzése javasolt a fenitoin-expozíció várható emelkedése miatt.
 

 
 

Kolesztipol és kolesztiramin: Ezek a szerek késleltethetik vagy csökkenthetik a diklofenák felszívódását. Ezért a diklofenák adása legalább 1 órával a kolesztipol/kolesztiramin adása előtt, vagy 4‑6 órával az után javasolt.
 

 
 

Lehetséges CYP2C9 gátlók: óvatosság javasolt diklofenák és lehetséges CYP2C9 gátlók (mint pl.: szulfinpirazon és vorikonazol) egyidejű rendelése esetén, mivel ez a dilkofenák metabolizmusának gátlásával a plazma csúcskoncentrációjának emelkedését okozhatja.
 

 
 

4.6 Termékenység, terhesség és szoptatás
 

 
 

Terhesség
 

A prosztaglandin‑szintézis gátlása károsan befolyásolhatja a terhességet és/vagy az embrionális/magzati fejlődést. Epidemiológiai vizsgálatokból származó adatok arra utalnak, hogy egy prosztaglandin‑szintézis inhibitornak a kora terhesség alatt történő alkalmazása után megnő a vetélés, a cardiális malformatio és a gastroschisis kockázata. A cardiovascularis malformatio abszolút kockázata kevesebb mint 1%‑ról legfeljebb kb. 1,5%‑ra nőtt.
 

 
 

A kockázat várhatóan a dózissal és a kezelés időtartamával együtt nő. Állatoknál kimutatták, hogy egy prosztaglandin‑szintézis inhibitor a pre‑ és posztimplantációs veszteség és az embrionális‑magzati letalitás növekedését eredményezi.
 

 
 

Emellett az olyan állatoknál, amelyeknek az organogenesis időszaka alatt egy prosztaglandin‑szintézis inhibitort adtak, nőtt a különböző malformatiók, köztük a cardiovascularis malformatiók előfordulási gyakorisága. A diklofenákot a terhesség első és második trimesztere alatt nem szabad alkalmazni, csak akkor, ha erre egyértelműen szükség van. Ha a diklofenákot olyan nő alkalmazza, aki teherbe próbál esni, vagy a terhesség első és második trimeszterében van, akkor az adagnak a lehető legalacsonyabbnak, és a kezelés időtartamának a lehető legrövidebbnek kell lennie.
 

 
 

A terhesség harmadik trimesztere alatt minden prosztaglandin‑szintézis inhibitor az alábbinak teheti ki
 

a magzatot:
 

- cardiopulmonalis toxicitás (a ductus arteriosus Botalli korai záródása és pulmonalis hypertonia);
 

- renalis dysfunctio, ami oligohydramnionnal járó veseelégtelenségségig progrediálhat;
 

az anyát és az újszülöttet a terhesség végén:
 

- a vérzési idő esetleges megnyúlása, ami egy olyan thrombocyta‑aggregáció ellenes hatás, ami már nagyon kis dózisok mellett is jelentkezhet;
 

- az uterus contractiók gátlása, ami késői vagy elhúzódó szülést eredményez.
 

Ennek következtében a diklofenák ellenjavallt a terhesség harmadik trimesztere alatt.
 

 
 

Szoptatás
 

Más NSAID-okhoz hasonlóan a diklofenák is kis mértékben átjut az anyatejbe. Ennek megfelelően, szoptatás ideje alatt a diklofenák alkalmazása, a csecsemőben fellépő nemkívánatos események elkerülése érdekében, nem javasolt.
 

 
 

Termékenység
 

Más NSAID-okhoz hasonlóan a diklofenák is károsíthatja a nők termékenységét és alkalmazása nem javasolt olyan nők számára, akik teherbe kívánnak esni. Olyan nők esetében, akiknek nehézségeik vannak a teherbeeséssel, vagy akik meddőség miatti kivizsgálás alatt állnak, a diklofenák kezelés felfüggesztése megfontolandó.
 

 
 

4.7 A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
 

 
 

Ha a Voltaren Dolo 25 mg bevont tabletta alkalmazása során látászavar, szédülés, vertigo, aluszékonyság, vagy más központi idegrendszeri mellékhatás jelentkezik, a járművezetés vagy gépek kezelése nem javasolt.
 

 
 

4.8 Nemkívánatos hatások, mellékhatások
 

 
 

A mellékhatások (1. táblázat) gyakoriság szerinti csökkenő sorrendben, az alábbi osztályozással kerülnek megadásra:
 

nagyon gyakori (≥1/10); gyakori (≥1/100 - <1/10); nem gyakori (≥1/1000 - <1/100); ritka (≥1/10000 - <1/1000) ; nagyon ritka (<1/10 000), nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg).
 

 
 

Az alábbi felsorolás tartalmazza a rövid vagy hosszú távú alkalmazás kapcsán jelentett mellékhatásokat is.
 

 
 

1. táblázat
 

 
  

Vérképzőszervi és nyirokrendszeri betegségek és tünetek
 

· Nagyon ritka:
  

 
 

 
 

Thrombocytopenia, leukopenia, anaemia (beleértve a haemolyticus és aplastikus anaemiát), agranulocytosis
  

Immunrendszeri betegségek és tünetek
 

· Ritka:
 

 
 

 
 

· Nagyon ritka:
  

 
 

Túlérzékenységi reakciók, anafilaxiás/anafilaktoid reakciók (beleértve a hipotenziót és a sokkot)
 

Angioneurotikus ödéma (beleértve az arc-ödémát)
  

Pszichiátriai kórképek
 

· Nagyon ritka
  

 
 

Dezorientáció, depresszió, álmatlanság, rémálmok, ingerlékenység, pszichotikus reakciók
  

Idegrendszeri betegségek és tünetek
 

· Gyakori
 

· Ritka:
 

· Nagyon ritka:
  

 
 

Fejfájás, szédülés
 

Aluszékonyság
 

Paresztézia, memóriazavar, konvulziók, szorongás, tremor, aseptikus meningitis, az ízérzékelés zavarai, cerebrovascularis események
 

 
  

Szembetegségek és szemészeti tünetek
 

· Nagyon ritka:
  

 
 

Látászavar, homályos látás, kettős-látás
  

A fül és az egyensúly-érzékelő szerv betegségei és tünetei
 

· Gyakori:
 

· Nagyon ritka:
  

 
 

 
 

Vertigo
 

Tinnitus, halláscsökkenés
  

Szívbetegségek és a szívvel kapcsolatos tünetek

Gyártók
EP kártya termékek

Alacsony árak

Gyors szállítás

Biztonságos

Folyamatosan bővülő termékkínálat

Kényelmes

Mobilon is elérhető

OTP Bankkártyás fizetés